Handmade by Mia: balzam na pery s vôňou After Eight


Dnes vám tak trošku netradične predstavím skvelý a odskúšaný balzam na pery kozmetiky, ktorú neprináša svetoznámy výrobca, ale ju vyrába mladá a šikovná kočka menom Majka (alebo ak chcete Mia). Otvorene priznávam, že ja balzamy nepoužívam. Svoje pery z lajdáckosti zanedbávam, respektíve je balzam to posledné, čo do svojej po okraj naplnenej kabelky vložím, no niekedy aj motyka vystrelí. Ešteže tak.
Než začnem s hodnotením novinky, rada by som vás zoznámila s inou kočkou - Katkou. Katka je bloggerka, s ktorou zdieľam nadšenie z výrobkov kozmetickej značky Rimmel. Osobne sme sa zatiaľ nestretli, ale z jej článkov a fotoblogov sa dá poznať, že Katka sa v kozmetike vyzná, vyžíva sa v jej skúšaní a baví ju o nej písať, keďže ju vo veľkom aj komentuje. Jej pozornému oku neujde jediný detail a nezdráha sa ani kritizovať, ak to považuje za potrebné. Táto spomínaná babenka o balzame od Majky napísala samé pekné veci, nuž som sa rozhodla následovať jej príklad a presvedčiť sa sama, či sú tieto chvály oprávnené. Verte tomu alebo nie, sú opodstatnené.

Keď som uvidela, aké zaujímavé príchute Majka vymyslela, povedala som si "Wow, tomu ja hovorím kreativita.". Každý výrobca ide po jahodách, kokose, malinách a bežných príchutiach,... no tieto sú iné. Mia si zaumienila ostať originálnou a namiešať si vlastné koktaily vôní ako napríklad zákusok zvaný tiramisu, svetoznáme čokoládky After Eight, ovocné žuvačky a citrusy. Zatiaľ sú v jej kolekcii tieto 4 príchute, no ako ju poznám, už čoskoro vyrukuje s ďalšou novinkou, z ktorej padneme na zadok.

Ja som sa rozhodla pre prírodný balzam na pery s príchuťou "After Eight" alebo presnejšie čokoláda s mentolom. Táto kombinácia lahodných vôní ma totiž fascinuje. Kedysi dávno mi čokoládky naservírovala ku káve moja kamarátka v Anglicku a odvtedy ich neviem pustiť z hlavy. Zhodou okolností som ich asi pred mesiacom dostala darom a doslova sa po nich zaprášilo po tom, ako sme sa do nich pustili aj s mamou.

Pred prvým vyskúšaním balzamu som mala v čestvej pamäti, ako táto sladkosť vonia a teda to bolo ľahké porovnávanie, výsledkom ktorého bola absolútna zhoda. Čokoládky si tak skoro nekúpim (ich kúpa nekorešponduje s mojim plánom šetriť peniažky a kalórie :-p ) a teraz mám za ne takúto vhodnú náhradu. Ako už písala Katka (čím ale úplne presne trafila klinec po hlavičke), aj ja mám pocit, akoby som sa čerstvo napchala dobrotami a nepotrebujem zháňať tú svoju sladkú drogu. ;-)

Balzam obsahuje kakaové maslo, ktoré je úžasným zdrojom prírodných antioxidantov. Získava sa vylisovaním hmoty, ktorú obsahuje vnútro kakaových bôbov a má nádhernú kakaovú vôňu. V lekárni sme z neho vyrábali čapíky (nespisovne pomenované ako "čípky"), ale tiež sme si ho pridávali do krémikov a balzamov, ktoré sme si pripravovali pre vlastnú potrebu. Maslo príjemne hydratuje a chráni pokožku pred vplyvmi vonkajšieho prostredia. Dokonca dokáže predísť aj následkom poškodenia pokožky v dôsledku jej napínania alebo poranenia (jazvy a strupy po akné, rankách a podobne).

K zahojeniu perám dopomôže kakaové maslo, ale aj výťažok z mäty piepornej, ktorá sa vynikajúco uplatnila v liečne infekcií a zápalov. Pôsobí antisepticky, môže byť teda prospešná pri liečbe, vyrážok, herpesov či kútikov (kútiky majú často práve kvasinkový pôvod). Mne sa teraz balzam veľmi hodil pri oslabení imunity, v dôsledku ktorého som začínala pociťovať nepríjemné napínanie. Pri aplikácii balzamu som cítila mierne poštípkavanie a chladenie, ktoré čoskoro zmizlo a ostal len príjemný pocit na perách. Nedávno vraj v istej krajine podrobili ženy s redukčnou diétou testom, aby zistili, ktorá vôňa ako učinkuje na organizmus. Zistilo sa, že mätová a jablková vôňa potláčajú chuť na sladké. Uvidíme, čo to spraví so mnou. ;-)


Mandľový olej je svojím zložením je najbližší ľudskej pokožke a nevyvoláva takmer žiadne alergické reakcie, preto sa k nemu uchyľuje mnoho výrobcov kozmetiky. Použiť sa dá na dehydrovanú až suchú pokožku pier so sklonom k podráždeniu, svrbeniu, olupovaniu, popraskaniu. Balzam pre tieto pozitívne vlastnosti nezabudnem používať aj v zime.

Aby sme neostali len pri jednom vitamíne, pokračujeme vitamínom E. Hoci aj kakaový olej obsahuje tento vitamín, Majka sa rozhodla pridať jeho extra dávku navyše. Ten balzam jednak stabilizuje a na pokožku pôsobí antioxidačne i hojivo, podobne ako vitamín A.

Včelí vosk je v tomto balzame používaný viac menej pre jeho schopnosť vytvárať dokonalú väzbu obsiahnutých olejíčkov a na zahustenie, no ako taký je hodnotným zdrojom vitamínu A. Vosk sa veľmi výrazne podieľa na hojení drobných raniek a s jeho pomocou vieme predchádzať aj vzniku nepríjemného akné a vrások. Bez neho by nebol balzam tým pravým orechovým.

Nedávno som robila menšie upratovanie vo svojej kozmetickej výbave a takmer všetky svoje balzamy na pery som rozdala. Reku, načo mi budú, keď som taká lajdáčka a keď si na ne málokedy spomeniem... Všetko má svoj dátum použiteľnosti a bola by ich škoda nechať ležať, nuž jeden poputoval otcovi, ďalší kamarátke, jeden sesternici, skrátka Mikuláš by mal zo mňa radosť. Tento ale nikomu nedám. Hoci je o niečo mastnejší, jeho vôňa i príjemný pocit po aplikácii ma dostali. Aj dnes som si nám už zo trikrát pretrela svoje pery.

Moje hodnotenie:
Textúra: tuhšia (stredná tuhosť)
Hydratácia:
4 (skôr mastnejší)
Výživa / premastenie pleti (ak má premasťovať): 5
Celková spokojnosť:
10
Svoje články o kozmetike zvyknem titulovať štýlom "Názov značky" + "Názov výrobku". Majka zatiaľ svoje veľmi vydarené výtvory príliš nepropaguje. Rozhodla som sa preto vytvoriť dočasné pomenovanie "Handmade by Mia". Jej kozmetiku si môžete kúpiť na Sashe a o novinkách sa dočítate aj na Facebooku, kde momentálne prebieha aj súťať. Určite odporúčam.

 
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes