Maybelline: rúž Colour Whisper

Už sme tu dávno nemali žiadny rúž a ja veru jeden nový mám. Vyhrala som ho v súťaži "Zašeptej to" na Facebooku. Neviem, podľa čoho boli posielané odtiene, no u mňa to bola trefa do čierneho. Respektíve do ružového, lebo do ružovej farby som sa toto leto doslova zamilovala. :-)

Menej je niekedy viac

Tak znie heslo, s ktorým značka Maybelline uviedla tento výrobok do sveta módy a kozmetiky. Doteraz som síce vsádzala viac na zložitosť (ja som celá zložitá :-p), ale poslednú dobu sa mi nejako nechce každé ráno tráviť 15 minút pred zrkadlom. Buď je to tou teplotou, alebo tým, že ma už dva týždne bolí chrbtica. Ťažko povedať. No fakt je, že moje okolie si túto zmenu všimlo a hneď ako sa objavím nalíčená len riasenkou a týmto rúžom, okamžite sa ma pýtajú, čo za skvelý odtieň to mám na perách. Predtým si kolegyne ani kamarátky moje rúže nevšímali, lebo pery nikdy neboli dominantou mojej tváre. Dominovali vždy oči. Teraz mám opäť zdravú pleť, preto som si povedala, že tentokrát si môžem dovoliť zvýrazniť aj pery. Áno, pokojne nosím aj ružovú (dôkaz tu) a páči sa mi.

Naľavo novinka - rúž Color Whisper, vpravo lak na nechty Colorama, o ktorom budem písať nabudúce

Heslo o jednoduchosti má však viacero významov. Či už idete do práce, na večierok či oslavu vo veľkom štýle, na pery nepotrebujete nič zložité. Zásobte sa nie jedným, ale viacerými odtieňmi a garantujem, že rúž Color Whisper bude voľba, ktorá vám nebude komplikovať život. Rúž sa svojou mierne priehľadnou textúrou hodí prakticky na každú príležitosť. Vždy si môžete vybrať, či necháte zvýrazniť oči, alebo dáte dôraz perám a oči len nalíčite riasenkou. Ako vidíte, tento rúž sa hodí k akémukoľvek líčeniu. Aj k tomu nenápadnému.


Ďalší význam spočíva v zložení. Tajomstvom úspechu rady Color Whisper je vynechanie ingrediencií, ktoré činia produkty ťažkými, mastnými a nanesené vrstvy takmer nepriedušnými. Posvietila som si na zloženie a vážne som v ňom nenašla žiadne vosky ani ťažké nevysýchavé oleje. Čo v ňom teda je? Povedzme si to v skratke.

Obsahové látky

Nebolo jednoduché ho rozlúštiť, ale predsa som sa na to podujala. Vzala som lupu, odlepila nálepku z boku obalu a čo ma zaujalo, o tom si teraz prečítate.

Jojobový olej (SIMMONDSIA SINENSIS OIL) je jedinou olejovou súčasťou výrobku. Prečo práve tento a nie iný? Jojobový olej štartuje hojivé procesy a vstrebáva sa rekordne rýchlo, čo svedčí o jeho ľahkosti. Je tiež skvelým nosičom výživných látok. Olej robí jemnú pokožku pier súdržnou bez prasklín, vďaka čomu baktérie nedostávajú šancu. Užitočné, ak vás zvyknú trápiť kútiky. Nasýti pleť, urobí ju vláčnou a dokonale hydratovanou, pretože patrí do skupiny látok NMF. Ak vás to zaujíma, o NMF a hydratácii si môžete prečítať na mojom druhom blogu na tomto mieste. Jeho voľbu plne schvaľujem.

Pokiaľ sa celé dni zdržiavate v klimatizovaných priestoroch, vaša pokožka môže byť nepríjemne napnutá. Rúž určený pre ženy vystavené tomuto nezdravému ľadovému vzduchu sa nezaobíde bez bambuckého masla (BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER) ako posily. Myslíte, že ho obsahuje aj Color Whisper? Uhádli ste. Áno a v rúži má viacero funkcií. Je to emoliencium (zvláčňuje pokožku), excelenaná hydratačná zložka a súčasne nám zahusťuje zmes, aby mohla držať pokope v tvare, v akom rúž potrebujeme.

Med (MEL) je všeliek a som rada, že sa naň nezabúda. Medík pôsobí antibakteriálne, antisepticky, hojí pokožku, zaceľuje prasklinky, pôsobí proti antioxidantom (teda proti starnutiu). Ale nebojte sa, rúž nelepí. Výrobca ho dômyselne skombinoval s ostatnými látkami. Výsledok vás určite poteší.

Vlastnosti rúžu

Obal hodnotím rozpačito. Je rovnaký, ako majú iné rúže a vyzerá elegantne, len by som čakala, že niekde na boku bude mať napísané svoje meno "Color Whisper". Nemá žiadny nápis, len názov a číslo odtieňa. Asi chcel ostať anonymný. :-) Všetky jeho odtiene sa mi páčia, hlavne tento. Je to taká dosť výrazná farba, no ako sľúbil výrobca, rúž je naozaj priesvitný a to mne osobne vyhovuje. Nenazvala by som ho gélovým. Neviem, aké skúsenosti majú iní, no nezdalo sa mi, že by chladil. Pod pojmom "gél" si predstavujem niečo na vodnej báze, studené, zanechávajúce hladkú a jednoliatu vrstvu. Aplikovaná vrstva je síce farebne rovnorodá a hladká, ale určite nie studená. Viac ako vodu z neho cítim bambucké maslo, čo však vôbec nie je zlé pre suché pery. Takto sa aspoň nezvýrazní každá nedokonalosť a pery dostanú adekvátnu výživu.
Test rúžu
Žiaľ, všetky tie chvály, čo som doteraz písala, sú na úkor trvanlivosti líčenia. Rúž vďaka svojmu obsahu dostáva charakter lesku na pery (priesvitnosť, lesk, mastnejšia konzistencia) a teda rátajte s tým, že si budete pery pretierať častejšie. Všetko mi však vynahradil efekt. Pre mňa ani tak nie je u rúžu dôležitá výdrž, ako jeho vzhľad na perách. Som schopná mať ho pri počítači, nosiť ho v kabelke a natierať sa ním kľudne tak často, ako len treba, hoci i každé dve hodiny, len musí byť pekný a musí vydržať to neustále prenášanie. Priznám sa, že som mala mierne obavy, čo spraví rúž v horúčavách, keďže je bez voskov, ale zatiaľ sa drží v pôvodnom tvare, čo je ďalšia pozitívna vlastnosť. Neznášam mazľavé a roztečené rúže. Tento taký nie je a teda mu odpúšťam aj odtlačky, ktoré zanecháva na mojej obľúbenej šálke.

Obsiahnuté pigmenty sú rozomleté na jemný prášok a výsledný lesk vôbec nie je prehnaný. Je to taký "vodný lesk", ako mal aj rúž Watershine Diamonds prvej generácie a ešte možno aj trošku jemnejší. Bol to mimochodom jeden z mojich najobľúbenejších rúžov, takže rúž Color Whisper považujem za jeho pokračovateľa. Silný lesk nemusím a tento efekt je presne tým, čo som hľadala.



Moje hodnotenie rúžu:
Textúra: stredná - ani mazľavá, ani tuhá
Farebná sýtosť: 3 (priemer, takže sa neľakajte tých sýtych farieb)
Výdrž: dobrá (2 - 3 hodiny, konzumáciou nápojov a jedál sa podstatne skracuje)
Celková spokojnosť:
Cena: 6 EUR

Grafické znázornenie hodnotenia podľa novej stupnice:
celkové hodnotenie - slovom
VYNIKAJÚCI
obal / prezentácia výrobku
efekt po nalíčení
účinnosť v dlhodobom horizonte
http://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
pigmentácia
pocit na perách
zloženie
pomer kvalita / cena
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg

Lesklá pleť zdravej farby v kombinácii s rúžom výraznej farby vyzerá veľmi sofistikovane, takže ja už teraz ochotne upúšťam od výrazného líčenia oči a radšej si so sebou do práce beriem Color Whisper.

 

Kamarátkam sa tento môj nový vzhľad celkom pozdáva a hovoria mi, že vyzerám inak - v zmysle inak než bežne, ale dobre. Mne sa tiež zapáčila táto rýchla úprava vzhľadu. Nedesím ľudí a ani nemusím tak skoro vstávať. :-)
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Jeee ten je krásny! A ako ti pristane! Aj ja som sa úplne do ružovej zamilovala! :)
    A myslím si že na každodenné nosenie je riasenka a vyrazný rúž ideálne. A zase ako vždy krásny článok, úžasná recenzia a samozrejme gratulujem k výhre tohto krásneho ružu :)
    http://nalensworld.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes