Rimmel: gélová očná linka Waterproof Gel Eyeliner

Jedna kamarátka mi kedysi povedala, že veci sa oveľa ľahšie hodnotia s odstupom času a ona sama preto nikdy nepísala recenzie na každý produkt okamžite po odskúšaní. S týmto s ňou viac menej súhlasím, i keď na druhej strane, novinky nás zaujímajú práve preto, že sú novinkami. Pri tejto som linke však tak či tak musela spraviť výnimku a píšem o nej až teraz. Hneď to aj vysvetlím.

Na Rimmel fotoblogu som ju hodnotila veľmi rozpačito. Páčilo sa mi na nej veľa vecí, o čom vlastne padla zmienka aj na blogu, ale trvalo pomerne dlho, než som si na ňu zvykla. Určite mi líčenie nevyšlo vždy na prvý šup. Keď však na tieto začiatky pozerám s odstupom času, teraz to vidím úplne inak.

V poslednej porovnávacej tabuľke boli vypichnuté základné rozdiely medzi gélovými linkami troch rôznych značiek. Nezabudla som vám však pripomenúť, že s gélovými linkami som donedávna nemala väčšie skúsenosti. Jednak moja ruka nebola taká istá, aby som ňou vedela pár ťahmi urobiť súvislú líniu a jednak som nebola navyknutá na štetce. Pri rýchloschnúcej linke sa vám nedostatok praxe môže poľahky vypomstiť. Linka je predsa v líčení očí predposledným krokom (ešte predtým, ako dáte riasenku). Netrafil by vás šľak, kebyže sa desať minút babrete s aplikáciou očných tieňov a potom si to očnou linkou celé pobabrete? No mňa teda triafal a statočne. :-D

Linka od Rimmelu bola mojou prvou gélovou linkou. Ťažko hodnotiť kúsok, ktorý vám príde do zbierky ako prvý. Prirodzene ho nemáte s čím porovnávať a možno budete až moc kritická. Aj ja som bola a preto napísanie článku moja horúca hlava radšej odložila na dobu neurčitú. Teraz už si nemyslím, že je hustá až príliš a aj medzi názormi na jej odličovanie je update. Aká teda je?

Vlastnosti gélovej linky

Už z názvu poznáme, že ide o vodeodolnú linku, o čom ste sa mohli presvedčiť aj v spomínanom teste. Vlhčenie vodou na chrbte ruky nakreslená čiara zniesla, len teda musí dlhšie zaschnúť. Balenie mi príde pôsobivé. Jeho súčasťou je nádobka s gélom a vrchnák na závit, do ktorého zapadá aj štetec.

 
Keď štetec vytiahnete a rozhodnete sa ho nenosiť so sebou, alebo ho nedajboh stratíte, o gél nemajte obavy. Vrchnáčik štetec plne izoluje od gélu (nie je tam diera) a teda ho tam prakticky ani nemusíte mať. Gél vám bez neho nevyschne. No keď už je reč o štetci, nemať ho by bola škoda. V teste obstál lepšie než štetec konkurenčnej linky, teda aspoň mne sa s ním dobre maľuje, lebo má tvrdšie štetinky a je sploštený i zašpicatený, čo môže byť fajn na veľmi úzke linky. Maľovať ním môžete i bokom. Ako sa len rozhodnete.

 
Test linky

Gél mi v januári pri prvých testovaniach pripadal príliš tuhý, no keď ho teraz porovnávam s inými, rozdiel nie je až taký markantný. Vnímam ho ako o stupienok tuhší, čo mu možno zbytočne priťažilo aj pri hodnotení rýchlosti schnutia, ale pracovať sa s ním dá. A na tie moje začiatky to možno bolo aj fajn, lebo každý chybný ťah sa dal aspoň opraviť. Stačí vatová tyčinka a pohroma zažehnaná. Tu je toho dôkaz. Vážne sa to dá. Táto linka bola opravovaná, ale to som skúšala len tak na nečisto.


K štetcu sa ešte vrátim. Dá sa ním maľovať aj tenko, ale pozor, lebo tá jeho tvrdosť a ostrosť môže byť aj na škodu. Rozrýpala som ním celý povrch gélu a potom ho dávala dokopy. To je tá moja spomínaná deformácia, že musím všetko vyhladzovať, ale... Možno sa teraz budem opakovať, avšak pri výrobkoch tohto typu, ktoré zasýchajú, to má naozaj význam. Vzduch by nemal mať prístup k obsahu a prirodzene, čím menší povrch, tým dlhšie vám linka bude slúžiť.

Tak ono je pravda, že to bolo aj pre moju zvedavosť. Chcela som vedieť, či je gél rovnako tuhý aj pod povrchom, ale istú úlohu zohrávala aj tá moja nešikovnosť. Ak budete na štetec naberať zbytočne veľké množstvá gélu, buď vás to donúti robiť hrubé linky, čo sa nie vždy hodí, alebo budete otierať prebytky o hrdlo nádobky a tam vyjdú nazmar. Vzduch ich vysuší. Jedine, že by ste ich čo najskôr spotrebovali. Preto radím buď načrieť štetcom vždy na rovnaké miesto alebo (ešte lepšie) gél nanášať jemným trením o povrch, než keby ste mali doňho vyslovene vŕtať.

Výdrž líčenia je slušná. Na pomoc som si schválne vzala očné tiene Glam'Eyes - Union Jack, ktoré sú v rebríčku odolnosti po L'Oréal tieňoch na úctyhodnom druhom mieste. Len tak mimochodom, zmierená s ukončením ich výroby som moje - stokrát oplakané - tiene odrazu objavila v internetovom obchode Parfums.sk. Hneď bola super nálada a hneď aj pribudol nový do zbierky. :-) Jeho premiéru ste mohli vidieť v líčení prezentovanom v tomto článku.


Na spodnú linku sa mi najviac osvedčili ceruzky ScandalEyes a na zmatnenie tiene Glam'Eyes Quad. Je síce pravda, že spodné linky som musela počas dňa aspoň raz upraviť, no ten zvyšok, čo môžete vidieť na fotke, je fotený po 12 hodinách.


Tiene stále relatívne držia, i keď sa mierne zaniesli do viečok a urobili čiaročky, no linka je prakticky v pôvodnom stave. Takto zotrvá približne 16 hodín. Potom sa už začína pomaly, ale isto strácať. Spočiatku som bola toho názoru, že sa nedá odlíčiť, ale micelárna voda ju dá dolu bez problémov.

Moje hodnotenie:

Textúra: konzistenciou je to tuhší gél, treba maľovať kratšie čiaročky, aby linka vyzerala jednoliata a neprerušovaná. Prerušenia však nevidíte, lebo splývajú.
Aplikácia: priemerná pre začiatočníčku, ľahká pre mňa, veľmi ľahká pre profesionála
Farebná sýtosť: 5 (dobré krytie, fajn intenzita farby)
Výdrž: výborná (12 - 16 hodín)
Celková spokojnosť: 7 (body beriem za schnutie, potrebuje aspoň 10 a na vodeodolnosť si počkajte možno radšej aj tých 15 minút)
Cena celého setu: cca 6 EUR za 2,5ml


celkové hodnotenie - slovom
  VYNIKAJÚCA
obal / prezentácia výrobku
štetec
http://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
okamžitý efekt
výdrž
http://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
zmývateľnosť
http://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
pigmentácia
pomer kvalita / cena
http://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg

Čo ma trošku zaráža, je tá hlboko tmavá modrá farba. Všimnite si na obrázkoch vyššie, že linka pripomína čiernu. Bol celkom problém ju odfotiť tak, aby ste videli, že ide o skutočne modrú a nie čiernu linku. Kto však vyslovene nemôže nosiť čiernu, tomu sa táto modrá bude určite páčiť. Ja ju mám teda rada a robím si ňou svoje rockerské líčenia. Mne totiž (i keď si to nie vždy rada priznám) modrá farba pristane viac ako čierna.

Linka má svoje muchy, no tie mi nebránili zaobstarať si aj ďalšie kúsky z tejto série. Na Slovensku i v Čechách ju dostanete v hnedej i čiernej, čo je u konkurencie skôr rarita. L'Oréal Paris má len čiern a Essence spomína viac odtieňov, no reálne som ich ešte v žiadnom žilinskom obchode nevidela. Takže mám tieto tri z Rimmelu. Čo na tom, že si musím počkať, kým zaschne... Hlavná vec, že mi sedia odtiene. V niektorom z budúcich článkov vám ukážem aj nejaké tie líčenia. Dnes by toho bolo na vás už priveľa.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes