Ziaja: rad Ziaja Slim a expresné sérum proti celulitíde


Chudnutie a boj proti celulitíde po tridsiatke. Nie som dvakrát nadšená, že musím viesť takéto boje so svojim telom i so svojou hlavou. Po tridsiatke ide totiž všetko ťažšie, ale s vhodnými pomocníkmi sa to dá. Pomôže rad Ziaja Slim, ktorému venujem tento i ten ďalší článok?


V dnešnom článku Vám predstavím anti-celulitídové expresné telové sérum Ziaja Slim/ Multimodeling. Sérum sľubuje zoštíhlenie a spevnenie  nepružnej pokožky a riešenie problémov ako je celulitída a strie. O vekových skupinách sa tam nič nepíše, no ja si myslím, že práve dámy v mojom veku sa mu potešia najviac.

Ženy sú ako víno - čím staršie, tým kvalitnejšie. Máme však pomalší metabolizmus a naša hormonálna hladina skáče ako tohtoročné letné teploty. Neviem, či sa to týka každej, no všimla som si, že práve naša veková skupina často trpí mindrákmi, lebo každej druhej niečo chýba. Jedna nemá chlapa, druhá v práci ešte nič nedosiahla (bola trebárs už dvakrát na materskej), tretia spláca hypotéku, alebo býva ešte u rodičov... a viete, ono sa to od nás žien akosi čaká, že to všetko dosiahneme naraz. Depresie každá žena rieši po svojom a nie vždy práve zdravo, čo sa odráža na našom vzhľade i sebavedomí. A počkajte, ako s vami bude mávať PMS... Lenže čo prehrešok, to následok. Z bruška centimetre neubúdajú tak ľahko a ani pokožka na stehnách a zadku už nie je tým, čím bývala. Cvičíme, diétujeme a nič... Čo predtým fungovalo, to odrazu nefunguje. Prečo?

Meníme sa. Hormonálne, emocionálne a z toho vyplývajú aj ďalšie telesné zmeny. Telo starne, je čoraz lenivejšie a už nedokáže vydolovať zo všetkého maximum. Šálka silnej kávy by vám v 15 rozbúšila srdce a nakopla vás na pomaly celý deň, po tridsiatke už pred poludním ani pomaly nespomínate, či ste vlastne ráno mali kávu. Takže očakávať od nejakého slabého kofeínového krému, že vzpruží telo a zatočí s celulitídou? Zabudnite. To chce komplexnejšie riešenie.

Možno ste si už všimli, že niektoré jedlá už neviete tak dobre stráviť. Ide na vás spavosť, cítite ťažobu, brucho sa nafúkne... Ja to vidím hlavne u jedál zo zemiakov, múky a pri sladkostiach. Z toho obviňujme bunky pankreasu so systémom receptorov, ktorý reaguje na glukózu (to, čo sa nám ukladá do zásoby a premieňa na vankúšiky a pneumatiky) a aktivuje enzým adenylátcykláza. Jej ďalšími reakciami sa v tele aktivizujú aj ďalšie hormóny a telo tak dokáže prijatú energiu rozumne využiť. Lenže ako starneme, naše telo znáša zvýšený príjem sacharidov čoraz horšie, pretože klesá nielen citlivosť receptorov, ale taktiež klesá aktivita enzýmov. Preto priberáme ľahšie a preto stúpa riziko cukrovky. BTW: Spomínaný enzým ovplyňuje aj učenie a pamäť. viete, prečo si nespomínate na tú kávičku? :-)

V šou doktora Oza som pred pol rokom počula o forskolíne. Nie, že by som každé slovo chvály z americkej televíznej produkcie hltala, no mňa ten extrakt (používaný vnútorne i v kozmetike) zaujal a tak som si o ňom zisťovala informácie. 

Forskolín (FORSKOLIN) / výťažok z koreňa istej indickej rastliny (COLEUS FORSKOHLII ROOT EXTRACT) je liečivo na vysoký krvný tlak. Rozširuje cievy, podporuje cirkuláciu krvi a tiež uvoľňuje stuhnutosť i napätie svalov. Prispieva tak k lepšiemu hojeniu pokožky a obnove jej prirodzených procesov. Forskolín aktivuje enzým adenylátcykláza. K úspehom si teda môžeme zaradiť aj zrýchlenie metabolizmu, čo sa ukáže ako lepšia distribúcia tukov (nie vankúše kde a tu), lepšie odplavovanie škodlivín a podpora obranyschopnosti. Forskolín má rovnako super efekt ako garcínia (dokonca má ešte viac účinkov) a keď sa pri jeho užívaní cvičí a zdravo papá, riziko civilizačných chorôb plynúcich zo spomaleného metabolizmu sa znižuje. Bolo to dokázané (Coleus forskohlii Extract Supplementation in Conjunction with a Hypocaloric Diet..., 17. 11. 2015, zdroj: NCBI)

To bolo ale vnútorné využitie. Forkolín sa dá aplikovaťaj na pokožku. S využitím forskolínu v kozmetických sérach sa z kozmetického "capuccina" na zoštíhlenie stane - ľudovo povedané - extra silné espressoPreto keď vo februári prišla ako na zavolanie ponuka na otestovanie  nových produktov Ziaja a mala som vyberať medzi jednotlivými radmi a kozmetikou rôzneho zamerania, po prvej zmienke o forskolíne v línii Slim bolo jasné, čo si zvolím. Vzala som si sérum proti celulitíde a mlieko na spevnenie a zoštíhlenie. Dnes to bude o sére, nabudúce rozoberiem mlieko a toto je sérum.

anti-celulitídové expresné telové sérum Ziaja Slim/ Multimodeling

Ziaja Slim Anti - Cellulite Express Body Serum

Čo moc v tomto sére nechápem, je obsah silikónov a tekutému vosku podobnej syntetickej látky zvanej CETEARYL ETHYLHEXANOATE. Táto látka sa využíva v mejkapoch a má uľahčiť roztieranie. Pokiaľ nám mal produkt ušetriť robotu, aby sme už nemuseli po sére nanášať telové mlieko a vyhladzovať ním pokožku, potom OK. Naozaj sa už nemusím natierať a vstrebávaniu séra syntetický základ nebráni. Myslím však, že sérum takéto ingrediencie vôbec nepotrebovalo.

Čo produkt potreboval kvôli bezpečnosti a proti čomu môžu byť námietky, sú konzervačné látky. Na obale sú uvedené parabény, proti ktorým nemám nič a môj nie práve obľúbený DMDM hydantoín a formaldehyd uvoľňujúci konzervant DIAZOLIDINYL UREA. Keďže sérum vonia, tak čakajte aj vonné látky. Vôňa je však príjemná a prirodzená. Sérum vonia sviežo po zmesi citrusového ovocia so stopou bylín. Musím ho pochváliť. Spomedzi prípravkov tohto druhu je to zatiaľ najpríjemnejšia vôňa, akú som kedy cítila.

Našťastie nemáme len čisto syntetické nosiče, ktoré ostávajú na povrchu. Sérum je tvorené tiež glycerínom, dipropylén a propylén glykolom, triglyceridmi a bambuckým maslom. Každá z týchto látok tiež preniká do pokožky, podporuje prienik liečív a z časti vytvára ochranný film chrániaci pokožku pred stratou vlhkosti. Sérum má jemnú krémovú textúru a vpije sa raz dva. Je to obyčajný biely krém, no stačí, keď sa ním natriete a do pár minút sa môžete obliecť do pyžama alebo svojho denného odevu. Ani ruky po ňom neostávajú mastné alebo lepkavé, čo veru u produktov tohto druhu tak často nevidieť.


Účinnými látkami sú alkaloidy - organické a silno účinné zlúčeniny fungujúce ako antioxidanty so zoštíhľujúcim a detoxikačným účinkom. Kofeín (CAFFEINE), ktorého zdrojom je káva, teofylín (THEOPHYLLINE) prítomný v čajových lístkov a teobromín (THEOBROMINE) alkaloid z kakaa sú ako drenáž. Podporia pokožku v správnom hospodárení s vodou, aby bola elastická a dobre zásobená vodou, no nie zavodnená a opuchnutá.

Aktívny rastlinný komplex ráta s výťažkom z brečtanu - HEDERA HELIX (IVY) LEAF EXTRACT, ihličia rozmarínu - ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, morských rias - FUXUS VESICULOSUS EXTRACT, kôry z horkého pomaranča - CITRUS AURANTIUM AMARA (BITTER ORANGE) PEEL EXTRACT a extrakt zo živice zo stromov z druhu myrhovníka - COMMIPHORA MUKUL RESIN EXTRACT. Všetky pôsobia proti strate hydratácie, pevnosti kontúr a oslabovaniu stien krvných kalipár a žíl, lebo dobré hospodárenie z vodou a živinami, odvodňovanie a dobrá mikrocirkulácia potrebujú to správne "potrubie" a v neposlednom rade celistvé tkanivo. Či priamo útočia na tukové zásoby, ako tvrdí výrobca, by som ja netvrdila. Tuky nespálite tak, že ich budete natierať. Môžete len zrýchliť metabolizmus a v strave prijatú energiu využiť - ideálne na aktivitu.

Pristavím sa ešte pri glykosamínoglykanoch (HYDROLYZED GLYCOSAMINOGLYCANS), ktoré zatiaľ nedostali príležitosť byť popísané v žiadnom mojom článku. Polysacharidy tohto druhu v ľudskom tele zastávajú významný podiel v spojivovom tkanive a dopomáhajú hydratácii. Pri zmene tvaru (v tomto prípade zoštíhľovaní) ostáva pokožka poddajná a pružná.

Účinky séra Ziaja Slim

smer masáže, zdroj obrázku
Sérum sa oplatí používať zvlášť na problémových partiách, ktoré sa najľahšie zaguľacujú, no najťažšie vyrysujú - teda bruško, zadoček a vnútorná strana stehien. Aplikuje sa natieraním od lýtok smerom nahor a potom by som už radila dodržiavať smery rešpektujúce tok lymfy, čiže bruško treba natierať smerom nadol a boky i zadoček do strán. Obrázok s nákresom smerov nájdete v článku o pomôcke proti celulitíde CelluBlue.

O úbytku konkrétnych centimetrov žiaľ rozprávať nemôžem. Nedalo sa mi nič robiť, nič fotiť a bola som šťastná, že sa vôbec osprchujem, natriem a sama oblečiem. Ako viete, ja som až do jari trávila čas na lôžku liečením žne zapálenej rany a začiatkom jari ma zasa zradilo koleno. Opäť mi vyskočilo jabĺčko a bohužiaľ, bez aktivity ešte nikto neschudol. Aj keď upravíte stravu a budete sa natierať, to nestačí k zrýchleniu metabolizmu.

Ako som sa však presvedčila, sérum naozaj pôsobí na súdržnosť pokožky. Pokožka je po jeho použití hladká a pocitovo celkom dobre hydratovaná. Suchosť sérum nerieši, na premazanie by to chcelo ešte nejaké rastlinné oleje, no mne to stačilo a nebolo mi treba už žiadne telové mlieko ani krém, za čím by niekto mohol vidieť i tie silikóny Ale nepridávajme všetky zásluhy nesprávnym látkam, pretože ten efekt je komplexný. Aj z dlhodobého hľadiska vidím, že nielen po namazaní, ale celkovo sa zdá byť pokožka v lepšej kondícii. Nie je taká mľandravá.

Pri posledných týždňoch používania séra, keď som už mohla športovať, bol viditeľný aj menší úbytok tukových vankúšikov. Pevnejšie kontúry, hladšia a pružnejšia pokožka, menej hrudiek a pomarančovej kože, to všetko môžem potvrdiť. Sérum splnilo, čo sľúbilo a môžem si dovoliť prehlásiť, že je ďaleko lepšie než tie 20 a viac eurové zázraky. Už som kedysi dávno v minulosti skúšala Elancyl, krém Corectia aj lacnejší krém Eveline, brečtanový gél Ryor a iné veci a veru nemali ani zďaleka taký efekt. Ale to bolo ešte pred založením tohto blogu.

Hodnotenie expresného séra Ziaja Slim:

Textúra: krémová a veľmi ľahká, vynikajúco roztierateľná a rýchlo vstrebateľná
Hydratácia:
4 (stačí, no nie pre suchšiu pleť)
Výživa: 4 (taktiež stačí, hoci sérum nemá primárne hydratovať a vyživovať)

Zoštíhlenie: 3 (efekt bude, no bez cvičenia to nepôjde) 
Spevnenie: 4,5 (jednoznačne áno a dosť dobrý) 
Efekt na celulitídu: 4,5 - je fajn, no s cvičením to bude ete lepšie 
Vôňa: citrusovo - bylinková, veľmi príjemná
Celková spokojnosť: 9, keby som bola mohla cvičiť a videla kompletný efekt, dám asi 10
Cena: 6,93 EUR za 270 ml, kúpite ho na www.dobrakozmetika.sk 
celkové hodnotenie - slovom

VYNIKAjÚCE

obal / prezentácia výrobku
efekt po nanesení (hydratácia, 
vyhladenie a pod.)
zoštíhleniehttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjluENijnJWyl0XrjfHmdl4PooI85EsOl1_eXagwutMTWdJwpp4YAKIr7edRiOZ6nzHxq5rvR_c7SJyrafrh2E8lwc5ZOrpbIzc5xe5Dxg16vrNFix2cjLnf8onxt6iDgsbyo5qoRZrG5hz/s1600/396e6cde80_92820932_o2.jpg
spevnenie a pružnosť pokožkyhttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiN6-m3dh7CDNPuUp6j_5vjFgal78rsH_q65UO8pC2RVQxFB1nCICysJpJZFlyzZu4rCgi5_AosSFkMqKehn6ScOIcqMnL7iTNdwopBtj4dierpvmgsN1vVvug8Q7GH01nuWzEnRDbcHc0/s1600/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
efekt na celulitíduhttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiN6-m3dh7CDNPuUp6j_5vjFgal78rsH_q65UO8pC2RVQxFB1nCICysJpJZFlyzZu4rCgi5_AosSFkMqKehn6ScOIcqMnL7iTNdwopBtj4dierpvmgsN1vVvug8Q7GH01nuWzEnRDbcHc0/s1600/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Informácie o sére nájdete na webe www.ziaja.sk a k zakúpeniu je aj v predajňach Ziaja  - Shopping park Aupark Košice, Obchodné centrum FORUM Poprad, Nákupné centrum CITY ARENA Trnava a OD PRIOR Trenčín. 

Môj záver

Na to, že som mala minimálny pohyb, dosiahlo sérum skvelé účinky. Viem, že kebyže sa môžem hýbať, vidím ešte lepší efekt. Ja si teda rozhodne kúpim ešte ďalšie balenie. Za tú cenu si zadovážim rovno aj to mlieko Ziaja Slim, o ktorom bude reč nabudúce.

Mlieko sa hodí najmä vtedy, ak chcete zoštíhliť a spevniť ramená, boky a iné partie, kde celulitída nebýva a zložením sa pekne dopĺňajú.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes